Persbericht: “Belgian Beachvolley Championship meert aan op de Orteliuskaai”

Persbericht: “Belgian Beachvolley Championship meert aan op de Orteliuskaai”

Cockerill Beach Antwerp organiseert voor het tweede jaar op rij een groots beachvolley event in Antwerpen. Vorige editie vond plaats op het Zaha Hadidplein, dit jaar wordt er 1200 ton zand op de Orteliuskaai gelegd.

Bij SD Worx vond op 22 mei de persconferentie plaats. Daar werd de agenda van het weekend voorgesteld. Zo zal op 27 mei de kaai worden omgetoverd tot een van de grootste kunstzandvelden van België.

Er worden in totaal vier beachvolleybalterreinen aangelegd. Drie secundaire courts en een center court met tribune en vip-zone. Publiek en spelers genieten naast de prachtige locatie ook van een piekfijne infrastructuur. Van kleedkamers tot vip-dorp, spelers én toeschouwers worden in de watten gelegd tijdens Cockerill Beach Antwerp. De inkom is gedurende het weekend gratis.

“In het verleden hebben we als stad een mooie reputatie opgebouwd in het beachvolleybal. De succesvolle eerste editie bewees dat Cockerill Beach Antwerp alles in huis heeft om die waardevolle traditie verder te zetten en het beachvolleybal in Antwerpen steeds nadrukkelijker op de kaart te zetten. Bovendien denkt Cockerill Beach Antwerp aan de Antwerpse jeugd. Met initiaties voor scholen wil het event de leerlingen laten proeven van het zand en hen de eerste kneepjes van het beachvolleybalvak bijbrengen. Reden te meer voor Sporting A om Cockerill Beach Antwerp te ondersteunen”, zegt schepen voor sport Peter Wouters.

Tijdens Cockerill Beach Antwerp staat het Antwerpse duo Coens – Van Deun in de kijker. En dat mag je vrij letterlijk nemen. Als ambassadrices van de CBA manche worden ze voorgesteld op een 6 meter hoge publi-toren.

Zij zijn niet de enige Antwerpse vaste waarden die aangemoedigd zullen worden. Britt Ruysschaert schittert als Belgische kampioene naast Isabel Van den Broeck. Jeroen Oprins en Mathias Blondeel maken hun opwachting en Antwerps jeugdproduct Gorik Lantsoght speelt met Antwerpse legende Tom van Walle. Een van de wildcards is weggelegd voor Jef Vleugels en Wannes De Beul, al jaar en dag vaste waarde in het fanionteam van Thuismakers Brabo Antwerpen.

Het laatste woord is voor organisator Wim Versées. “Met Cockerill Beach Antwerp willen we een van de meest urban sporten van het moment tot bij de Antwerpenaar brengen. Op deze unieke locatie naast de Schelde kan er genoten worden van de allerbeste Belgische beachvolleyballers.”

Fotoverslag:

More news

Diamond partners

Court partners

Gold partners

Bronze partners

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.