Persconferentie Cockerill Beach Antwerp 2023

Van 1 tot en met 4 juni 2023 tovert Cockerill Beach Antwerp het Zaha Hadidplein om tot een beachvolleybalarena. Met het Havenhuis als prachtig decor maakt Antwerpen zich op voor een weekend vol zomers sportplezier met als apotheose de manche van het Belgisch Kampioenschap beachvolleybal op zaterdag en zondag.

DBV Events, Interfreight Brabo Antwerp en de Stad Antwerpen slaan de handen in elkaar om Cockerill Beach Antwerp uit de grond te stampen. Vier dagen lang staat het Zaha Hadidplein volledig in het teken van het beachvolleybal. Antwerpen is zo opnieuw vertegenwoordigd in de Geberit Beachtour, het Belgisch kampioenschap.

450 kubieke meter zand

Om het Zaha Hadidplein om te toveren tot beachvolleybaldorp wordt er 750 ton zand aangevoerd. Dat zand wordt gebaggerd uit de Noordzee en wordt geleverd op woensdag 31 mei. In de schaduw van het Havenhuis worden in totaal vier volleybalvelden aangelegd. Drie secundaire velden en een centre court met tribune en vip-zone. Publiek en spelers kunnen niet enkel genieten van een prachtige locatie maar ook van een piekfijne infrastructuur. Van kleedkamers tot vip-dorp, spelers én toeschouwers worden in de watten gelegd tijdens Cockerill Beach Antwerp. De inkom voor het hele weekend is gratis. Geniet van beachvolleybal op het hoogste niveau en van het heerlijke eten en drinken van onze foodtrucks.

Over de Geberit Beachtour

De Geberit Beachtour bestaat uit negen manches op verschillende locaties waar deelnemers punten kunnen scoren om zich te plaatsen voor de finales in Brussel. De geplaatste teams spelen daarna in de Masters in Brussel voor de titel van Belgisch Kampioen.

Ook enkele talenten van eigen bodem duiken het zand in onder het Havenhuis. Britt Ruysschaert van Interfreight Brabo Antwerp verdedigt haar Belgische titel samen met Els Vandesteene. Ook Youna Coens van de Interfreight Brabo Antwerp Girls dingt mee naar de titel, zij speelt aan de zijde van Jade Van Deun die vanaf komend seizoen de kleuren van Brabo zal verdedigen. Bij de mannen kijken we uit naar de sterkhouder van de Interfreight Brabo Antwerp Men Jeroen Oprins (samen met Mathias Blondeel). De andere Brabo-spelers die in actie komen tijdens Cockerill Beach Antwerp zijn: Jef Vleugels en Wannes De Beul, Gorrik Lantsoght en Kenneth Mylemans en Kato Hillen (samen met Lotte Pareyn).

 

Peter Wouters, schepen voor Sport

“Moet er nog zand zijn? Na het BK beachwaterpolo aan het MAS is er nu Cockerill Beach Antwerp in de schaduw van het Havenhuis. Zo spelen we opnieuw een absolute blikvanger van de Antwerpse skyline uit als het verrassende en tot de verbeelding sprekende decor voor een toegankelijk urban sportevenement. Ook recreanten krijgen, ongeacht hun volleybalbagage, de kans om erop los te smashen op een atypische en prikkelende locatie. Cockerill Beach Antwerp koppelt op die manier topsport aan breedtesport en dat is natuurlijk koren op de molen van Sporting A”, zegt schepen voor sport Peter Wouters.

 

Thomas Rossie, sportief manager Interfreight Brabo Antwerp VT

“De federatie wil het beachvolleybal naar een hoger niveau brengen. Er wordt op iconische locaties gemikt en daarin mag Antwerpen niet ontbreken. Onze stad had nog geen vaste plaats zoals andere steden. We willen in Antwerpen een traditie opbouwen en dit nog vele jaren organiseren.”

 

Wim Versées, zaakvoerder DBV Events

“Het is een waanzinnige locatie en een iconisch gebouw. Onze centre court zal onder de punt van het Havenhuis liggen. Het wordt een echte beleving om hier te komen kijken naar de top van het beachvolleybal. Cockerill Beach Antwerp is voor iedereen, of je nu kenner bent of niet. Het is een specatucalaire sport op een spectaculaire locatie.”

More news

Diamond partners

Court partners

Gold partners

Bronze partners

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.